Redactie

Adult Swim

Denk The Simpsons, maar dan wel voor als de klein mannen al slapen zijn: de Amerikaanse animatieseries van Adult Swim blinken niet meteen uit in hun fijngevoeligheid.

En dat moet ook niet, want het kanaal werd tien jaar geleden door Turner Broadcasting opgezet om de avonduren van kinderkanaal Cartoon Network op te vullen. Na negen uur ’s avonds hoort het doelpubliek van die zender namelijk in zijn nest te liggen, en wordt het tijd dat pa en ma zich met tekenfilmpjes amuseren.

Acht zendt op zondagavond een quadruple bill van die ‘volwassen’ animatiereeksen uit. Het begint met Metalocalypse, een met duistere humor en geweld doorspekte reeks over een haarmetalband op zijn retour. Vervolgens krijg je Aqua Teen Hunger Force geserveerd, over vier antropomorfe fastfoodgerechten die het onrecht in de wereld te lijf gaan.

Daarna volgt Robot Chicken, een soort Big Brother waarin bekende animatiefiguren en iconen uit de popcultuur (Godzilla, Star Wars, enzovoort) in de zeik worden genomen. En ze sluiten af met het beste: Superjail!, waarin het personeel en de gedetineerden in een gevangenis worden geterroriseerd door de excentrieke directeur.

Zondag 28 augustus, Acht, 23u20

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.