Mobile

Apple geeft batterijproblemen iOS 5 toe


Apple geeft toe dat enkele bugs in iOS 5 de batterijduur van iPhones en iPads negatief kunnen beïnvloeden.  Een software-update is in de maak.

Sinds de lancering van de iPhone 4S en iOS 5 drie weken geleden groeide het aantal klachten van iPhonegebruikers over een ondermaatse batterijduur op de supportforums van Apple. De problemen beperken zich niet tot de iPhone 4S en kunnen voorkomen op alle toestellen die een update naar iOS 5 hebben gekregen.

iOS 5.0.1 komt eraan
Apple bekent nu schuld in een verklaring aan de website All Things D. “Voor een klein deel van onze klanten gaat hun iOS 5-toestel minder lang mee dan verwacht op één batterijlading. We hebben enkele bugs ontdekt die de batterijduur beïnvloeden en brengen binnen een paar weken een software-update uit.”

Een bèta van update iOS 5.0.1 is al in handen van ontwikkelaars, meldt Macrumors. Naast de problemen met de batterij moet iOS 5.0.1 multitaskcommando’s naar de eerste iPad brengen, Australiërs beter verstaanbaar maken voor Siri en een veiligheidsprobleem met de smartcover van de iPad 2 verhelpen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.