Geluid

Android-tablets krijgen eigen Sonos-app

Ter aanvulling op zijn Android-app voor smartphones, brengt Sonos nu een remote-app uit die mooier oogt op de grote schermen van tablets met de besturingssoftware van Google. Bovendien komen er nog een paar nieuwe functies bij voor de multiroommuzieksystemen van de fabrikant.


Eigenlijk komt er geen tweede tablet-app naast de bestaande Android-app, maar wordt de bestaande toepassing vervangen door eentje die zowel op smartphones als tablets goed werkt.

De nieuwe Sonos-app is compatibel met alle versies van Android vanaf 2.2. Dus ook met Honeycomb, de Android-uitvoering die je terugvindt op de Samsung Galaxy Tab 10.1 of Sony S, bijvoorbeeld.

Spotify
Tegelijkertijd brengt Sonos een update voor de desktopsoftware voor pc en Mac uit. Sonos Controller 3.6 draait vooral rond Spotify. De integratie is verbeterd, waardoor de eerder basale Spotify-mogelijkheden in de Controller nu uitgebreid zijn.

Tot voor kort kon je via de Controller enkel je afspeellijsten bekijken en zoeken op artiest via Spotify. Sinds de 3.6-update heb je toegang tot de inbox (met liedjes die je worden toegestuurd door vrienden) en nieuwe albumrelease.

Bij dat laatste is de voorstelling echter niet perfect, want je krijgt enkel een lijst met albumnamen te zien. Je moet met de muiscursor op een album gaan staan om te zien van wie het is.

Sonos Labs
Via de Controller hebben gebruikers nu eveneens de optie om Sonos Labs als bron te kiezen, wat in theorie toegang geeft tot streamingdiensten die nog niet helemaal officieel worden ondersteund. Op dit moment is het aanbod echter gelijk aan nul, al zegt de fabrikant dat hier op korte termijn verandering in komt.

Onder het motto 'geven en nemen' voegt de update ook nog ondersteuning toe voor AAC+-bestanden, maar zullen beveiligde WMA-bestanden niet langer afspeelbaar zijn via de Sonos-muzieksystemen. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.