Geluid

Android-app voor AV-receivers van Onkyo

Onder de naam Android Remote App stelt Onkyo een Android-app voor op maat van zijn AV-receivers. Daarmee wordt je Android-telefoon meteen gepromoveerd tot een luxeremote met touchscreen.

Maar er is meer: ook het gebruiksgemak van de meer geavanceerde functies van je av-receiver gaat er met een sprong op vooruit dankzij deze applicatie. Om muziek te streamen of door de on-screen menu’s van de av-receiver te bladeren hoeft het tv-scherm niet langer ingeschakeld te worden. Zelfs de extra zones in een multiroom-opstelling kunnen met de app aangestuurd worden vanaf een Android-telefoon.

Muziek die op je telefoon staat kan eveneens draadloos naar de receiver worden gestreamd, allemaal via het draadloos netwerk.

Ook bruikbaar als klassieke remote
De Android Remote App van Onkyo neemt ook enkele features over van de klassieke remote die Onkyo bij z’n av-receivers levert. Het selecteren van een ingang of het aanpassen van het volume zijn bijvoorbeeld eenvoudig bedienbaar via het touchscreen van de telefoon.

Een voorwaarde voor dit nieuwe gebruiksgemak is natuurlijk wel dat zowel de smartphone als av-receiver met je thuisnetwerk verbonden zijn. De Android Remote App is gratis beschikbaar vanaf augustus, en werkt samen met alle Onkyo-receivers uit 2011.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.