Geluid

Android-app Sonos vanaf nu beschikbaar

Aan het lange wachten komt eindelijk een eind: de officële Sonos-app voor Android-toestellen is vanaf nu beschikbaar in de Android Market als gratis download. Als toemaatje doet Sonos er nog een gratis software-update bovenop voor de Sonos System Software, zodat de muziekstreamers van de fabrikant nu ook ondersteuning bieden voor Apple’s Airplay-technologie.
 

De Sonos Controller for Android maakt van je Android-smartphone een draadloze muziekcontroller voor de multiroom-muzieksystemen van de fabrikant. Een gelijkaardige app is er al even voor iOS-toestellen, maar op een Android-versie was het lang wachten. Het succes van alternatieve apps zoals Andronos en de aanhoudende vraag van klanten deden Sonos echter inzien dat er een grote vraag was naar een officiële app voor Android. 
 

Volwaardige remote
Op basis van de eerste beelden en de productvideo’s die Sonos vrijgaf, lijkt de Sonos Controller for Android alvast een goed alternatief voor de (dure) CR200 touchscreencontroller die Sonos eveneens aanbiedt. De functionaliteit lijkt alvast exact hetzelfde, met toegang tot je persoonlijke muziekverzameling en muziek op internet.  

Zoeken naar nummers en radiostations kan door ze in te typen of ze simpelweg uit te spreken. Dit laatste kan door een nieuwe Sonos-feature, Music Voice Search. Daarnaast zijn de toetsen op de Android-smartphone te gebruiken als volumebesturing. En doordat je Android-telefoon de muziek alleen aanstuurt – en niet de bron is – stopt de muziek nooit, ook niet als je een bericht krijgt of een telefoontje moet plegen.

Verder zijn ook alle andere toeters en bellen die eigen zijn aan de Sonos-multiroomsystemen bedienbaar met de app, zoals de onderstaande YouTube-video laat zien.

,

 

De Sonos Controller for Android werkt op elke Android-smartphone met Android-versie 2.1 of hoger en met een schermgrootte van HVGA 320 x 480, WVGA 480 x 800 of WVGA 480 x 854.


Ook Airplay-ondersteuning

Naast de Sonos Controller for Android introduceert Sonos ook Sonos Software 3.4, die ondersteuning biedt voor Apple Airplay-muziekbronnen, iOS-multitasken en meer.

Om de Airplay-functionaliteit mogelijk te maken, moet je het Sonos-systeem wel combineren met een Airport Express van Apple.

Alle details vind je op de Sonos-website, meer bepaald onder deze link.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.