Geluid

50.000 euro dure buizenversterker vindt klant

Welke muziek de eerste koper van de Kanzy Heavy Tube Amplifier beluistert op z’n nieuwe aanwinst weten we niet, maar de crisisblues zal het alvast niet zijn… Kanzy’s high-end buizenversterker verwisselt immers pas van eigenaar nadat je er 53.550 euro voor hebt neergeteld, en intussen heeft het eerste exemplaar ook daadwerkelijk een koper gevonden.

Laat ons het maar gewoon onder ogen zien: het leven kan niet eenvoudig zijn voor welstellende muziekliefhebbers. Om wat bubbels in je bad te krijgen vul je de kuip met champagne, voor de wekelijkse rit naar je stamkroeg rijdt je chauffeur de Maybach voor, en voor een weekenduitje haal je je eigen 118 WallyPower ‘superyacht’ van stal. Waar ga je je muzikale genoegens dan zoeken?

Goud tegen meerprijs
Bij het Nederlandse Kanzy bijvoorbeeld, dat met de ruim 50.000 euro kostende Heavy Tube Amplifier tegemoet wil komen aan de meest veeleisende klanten. De KAAM-1000 mikt dan ook op de puurste geluidsweergave, en dat doet hij met de allerbeste onderdelen.

Gouden contacten, zilversoldeersel en – tegen een bescheiden meerprijs van 5.950 euro – 24-karaats gouden draaiknoppen en sierframes: de omschrijving uit het persbericht zou zo uit de catalogus van een juwelier kunnen komen.

Kanzy belooft een onberispelijke afwerking – waarom vinden we dit niet echt verwonderlijk? – en verpakt de versterker in een eigenzinnig vormgegeven chassis.

Unicum
Ook van de presentatie heeft Kanzy iets speciaals gemaakt. De KAAM-1000 wordt immers geleverd in een door een meubelmaker vervaardigde massief houten kist, met een lederen etui voor de buizen en een lederen draagband.

De bevoorrechte koper heeft ook recht op een uniek (lees: in een oplage van één geproduceerd) boekwerk met een kaft van hout en leer, waarin hij alle informatie over de versterker en het productieproces van het betreffende exemplaar terugvindt.

Moest je in de markt zijn voor deze überversterker maar je afvragen of je al je broncomponenten wel kwijt kan op de aansluitingen: de Kanzy beschikt over drie RCA-ingangen (CD, MD en MC).

Voor meer informatie surf je naar www.kanzy.eu.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.