Mobile

3D-bioscoop in je zonnebril

Het Amerikaanse bedrijf Vuzix presenteert op IFA 2011 een nieuwe serie videobrillen die 3D-breedbeeldvideo weergeven vanaf een smartphone, pc of spelconsole.

De Vuzix Wrap 1200 Video Eyewear zet opgeslagen video’s om naar een virtueel videoformaat dat gelijk staat aan een 75-inch 16:9-bioscoopscherm op 10 meter afstand. Dankzij verschillende aansluitstukken is het mogelijk om de bril te verbinden met spelconsoles, dvd-spelers en iOS-toestellen. Omdat ook een VGA-kabel is meegeleverd, is het mogelijk de Vuzix aan te sluiten op een notebook, al werkt het apparaat voorlopig niet officieel samen met Macs.

De bril kan zowel 2D- als 3D-video weergeven en wordt geleverd met een speciale in-ear hoofdtelefoon die aan weerszijden van de bril is ingeplugd. De lenzen zijn bovendien kantelbaar en kunnen horizontaal versteld worden om de bril beter op het gezicht te kunnen laten aansluiten. Omdat de lenzen niet het hele gezichtsveld afdekken, is het mogelijk via een apart leverbaar rubberen opzetstuk om de buitenwereld buiten te sluiten.

Bij de tandarts
“Het gebruik van de Vuzix is erg divers, “ zegt Europees directeur David Locke. “Hij is bijvoorbeeld populair bij tandartsen die er tekenfilms op laten zien tijdens de behandeling van kinderen.” Gamers gebruiken de bril om hun spelervaring levensechter te maken. “We zijn voortdurend verbaasd over de manieren waarop mensen de Vuzix gebruiken”, aldus Locke.

Vuzix is van oorsprong een contractant van het Amerikaanse leger en is veertien jaar geleden begonnen met de productie. Op IFA toonden ze ook de Wrap 1200VR, een doorzichtige bril die een virtual reality-laag toevoegt aan het blikveld. De bril wordt momenteel vooral gebruikt door architecten en artsen, die de Vuzix gebruiken voor simulaties.

De Vuzix Wrap 1200 geeft momenteel een resolutie weer van 852 bij 480 pixels, maar vanaf begin volgend jaar zal een HD-videomodel (720p) op de markt worden gebracht. Ook is er ondersteuning in de maak voor Android-smartphones. Het model is vanaf nu in Europa verkrijgbaar voor 449,99 euro in de online winkel.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.