Geluid

Teufel Concept B 200 USB

Het Duitse hifimerk Teufel wil nu ook op de pc-markt een vaste waarde worden en bezorgt ons de Concept B 200 USB. Deze desktopset bestaat uit twee stereoluidsprekers die worden aangestuurd door een aparte geluidskaart in een bijgeleverde geïntegreerde versterker.

Er is geen externe subwoofer voorzien, maar door de speakers groter uit te voeren denkt Teufel voor een toereikende laagweergave te kunnen zorgen. Is dat genoeg om muziekliefhebbende computeraars over de streep te trekken?

Bij het uitpakken merk je meteen de imposante luidsprekers op. Geen schreeuwerige modegrillen alsof ze voor het internationale ruimtestation zijn ontworpen, maar eenvoudig zwart, zwaar en oerdegelijk afgewerkt. De bijgeleverde externe module staat ook stevig op je bureau, en zet je het liefst onder of naast je monitor.

Lay-out
Op de voorkant van die module vinden we een microfooningang, een hoofdtelefoonaansluiting, een USB-poort en de draaiknoppen voor bas, hoge tonen en het volume. De achterkant draagt een fysieke aan/uit-knop, de speakerconnectors, nog twee extra USB-poorten, een aux-in voor een mp3-speler en een aparte aux-in met de twee stereokanalen voor eventuele andere audiobronnen.

Software installeren is niet nodig: inpluggen en muziek luisteren is de boodschap. Nadat we de bas ietsje hoger draaien, krijgen we haast kippenvel wanneer we naar stereotracks luisteren: zo goed klinken deze Teufel-speakers. Ongeacht het muziekgenre en zonder dat je een grote subwoofer mist. Alleen bij zwaar filmgeweld zou een sub nog een toegevoegde waarde kunnen bieden.

Ook het volumebereik is ruim toereikend, en vertoont pas bij het maximum wat vervorming.

Ongehoord in het pc-landschap en op eenzame hoogte in deze prijscategorie, met een volle, warme stereoklank. Dat is de Teufel Concept B 200 USB in een notendop.

Teufel Concept B 200 USB
Prijs: 229 euro (augustus 2010)

PRO: Uitmuntende stereo geluidskwaliteit, bouwkwaliteit, aansluitmogelijkheden
CONTRA: Prijskaartje

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.