Redactie

Sony start streaming muziekdienst

Sony lanceert Music Unlimited in Groot-Brittannië. De streamingdienst werkt op een computer, de nieuwste Sony Bravia-televisies of Blu-ray-spelers en de PlayStation 3.

De catalogus van Music Unlimited bevat momenteel zes miljoen nummers van artiesten bij de vier grote muziekmaatschappijen (Universal, Sony, Warner en EMI). In de loop van volgend jaar komt de dienst naar de VS en Europese landen als Duitsland, Italië, Spanje en Frankrijk. Wanneer België en Nederland aan de beurt zijn, is niet bekend.

Tien pond per maand
Gebruikers krijgen vanaf volgende week de keuze tussen twee abonnementsvormen. De basisversie kost vier pond per maand en laat je een waaier aan radiostations beluisteren die non-stop muziek afspelen. De zenders zijn gerangschikt op genre of jaartal, zodat er voor ieder wat wils is.

Voor zes pond meer kan je ook op aanvraag alle muziek uit de database beluisteren. Dat vertelde Kazuo Hirai, hoofd van Sony’s entertainmentafdeling, tijdens een persconferentie in Tokio.

Music Unlimited-abonnees kunnen ook afspeellijsten met reeds aangekochte nummers met hun account synchroniseren, zodat die eveneens naar hun computer, televisie of PS3 gestreamd kunnen worden. De nummers moeten wel aanwezig zijn in de database.

PSP en SE-smartphones volgen
Op termijn moet de dienst, die op Sony’s Qriocity-netwerkplatform draait, ook beschikbaar worden voor de PlayStation Portable en smartphones van Sony Ericsson.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.