Redactie

Review: Your Shape – Fitness Evolved

Your Shape: Fitness Evolved voor Microsoft Kinect is op z’n minst intrigerend te noemen, en daar is meer dan één reden voor.

De game scant je hele lichaam en geeft het weer op het scherm. Er is geen enkele mogelijkheid om een beweging onvoldoende uit te voeren of het wordt geregistreerd, en je krijgt dan ook direct een opmerking naar je hoofd geslingerd.

Your Shape: Fitness Evolved zou zelfs de ultieme work-outgame zijn als het niet zoveel problemen zou hebben om elke beweging even correct in te schatten. Ondanks de soms frustrerende momenten krijg je wel een goed beeld van de revolutie die fitnessgames hebben ondergaan, vergeleken met de afgelopen jaren.

Kinect voor meer inlevingsvermogen
Your Shape: Fitness Evolved heeft Kinect goed bestudeerd, omdat het elke beweging die je uitvoert perfect in de menu’s vertaalt. Je krijg een wazig beeld van jezelf te zien met duidelijke contouren om je de indruk te geven dat je in het spel zit, wat ongelooflijk cool oogt. Zo krijg je tijdens yogaoefeningen bloemetjes rondom je en worden pittige work-outs op het dak van een wolkenkrabber uitgevoerd. De menustructuur is gemakkelijk te bedienen met je handen en logisch opgebouwd.

De eerste stap naar je ideale vorm – of gewicht – is het opnemen van je maten en het invullen van enkele gegevens. Nadat je alles hebt ingevuld, kan je verschillende programma’s kiezen of een reeks naar eigen keuze. Het is vreemd dat je geen keuze hebt om een volledig eigen trainingsschema op te stellen. Cardio, spieroefeningen, minigames en yoga zijn de categorieën waarin je alle oefeningen kan onderbrengen.
 

 

,

Vooral de minigames zorgen voor veel plezier, zoals het kapotslaan van kubussen. Your Shape: Fitness Evolved weet maar al te goed met welke hand of arm je iets doet, en zal je beweging negeren wanneer je het fout doet tijdens het meppen. In het begin is elk tempo goed volgbaar, maar zodra de moeilijkheid toeneemt, wordt het snel pittig en komen de zweetdruppels vanzelf.

Niet perfect
Alle motivaties in het spel zijn goed en zorgen ervoor dat je verder wil spelen, maar er zijn amper beloningen bij verbeteringen. Dit is zo erg niet de eerste weken, maar als je langer speelt, kan je motivatie een probleem worden.

Een ander punt van kritiek is het slecht registreren van bepaalde bewegingen. Zeker bij yoga- en rekoefeningen doe je perfect de beweging na van de trainer, maar krijg je toch slechte commentaar omdat je niet goed genoeg bezig bent.

Ook tijdens bewegingen bij up-tempo muziek durft Your Shape: Fitness Evolved wel eens een keer te veel foute registraties maken.

Een goede tip bij het spelen is het dragen van strakke kledij, want anders wordt je progressie fout weergegeven en krijg je commentaar dat je niet goed bezig bent.

Conclusie
Your Shape: Fitness Evolved is een revolutionaire stap in de goede richting van de perfecte fitnessgame, maar er zijn te veel ergernissen om het als een must te bestempelen. Er wordt goed gebruikgemaakt van Microsofts Kinect-sensor, maar de sporadische foute registraties zorgen voor ergernissen.

Heb je daar geen moeite mee of zoek je een fitnessgame waarin je verplicht wordt om elke beweging foutloos te doen, dan moet je niet verder zoeken en Your Shape: Fitness Evolved in huis halen.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.