Redactie

Review: World of Warcraft – Cataclysm

Ondertussen zijn ze al met twaalf miljoen, het aantal spelers dat maandelijks abonnementsgeld betaalt om de online fantasy- en rollenspelwereld van World of Warcraft te betreden. Een wereld die met Cataclysm zijn derde officiële uitbreiding krijgt. Een wereld ook die door datzelfde Cataclysm grotendeels overhoop wordt gehaald, letterlijk en figuurlijk.

De terugkeer van een legendarische draak heeft diepe sporen nagelaten in het door een burgeroorlog verscheurde Azeroth. Hele continenten zijn van een dramatische make-over voorzien en twee nieuwe rassen gooien olie op het vuur van de fel bevochten oorlog tussen Horde en Alliance. Dit maakt Cataclysm tot een ideale instap voor nieuwkomers, terwijl de veteranen een niet langer vertrouwde wereld opnieuw kunnen verkennen.
 

Uiteraard levert ook deze uitbreiding de verwachte extra’s, zoals de mogelijkheid om je personage nog meer te specialiseren en tot een hoger level uit te bouwen. Verder tellen we een stevige dosis nieuwe queesten, gevechtszones, beroepen, steden, activiteiten en ander lekkers dat die twaalf miljoen abonnees nog moet plezieren of in ieder geval weer een paar jaar aan het spelen zal houden.

Visueel verraadt World of Warcraft wel steeds meer zijn leeftijd, die in gametermen makkelijk pensioengerechtigd mag genoemd worden.

Het roemt de makers dat ze met continue bijschaven en uitbreidingen zoals deze Cataclysm-expansie de gouden handdruk voor World of Warcraft moeiteloos voor zich uit blijven duwen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.