Redactie

Populairste YouTubeclips van 2010

Het einde van het jaar nadert en daar horen natuurlijk lijstjes bij. YouTube zette de populairste videoclips van 2010 op een rijtje.

Dit jaar werden er maar liefst 700 miljard filmpjes bekeken op YouTube, en in totaal werd er voor dertien miljoen uur aan videomateriaal geüpload. Je zou ongeveer 1.500 jaar nonstop achter je computer moeten zitten om alle YouTubefilmpjes uit 2010 te hebben gezien.

Platenlabels
Bij de muziekvideo’s van grote platenlabels is het Canadese zangvogeltje Justin Bieber met het nummer Baby met voorsprong de winnaar. De videoclip werd een hallucinante 408 miljoen keer bekeken.

Op twee staat Waka Waka van Shakira, het officiële lied van het WK voetbal 2010. Bieber staat verder met nog drie videoclips in de top tien bij de muzikanten. Eminem had twee hits dit jaar, net als Lady Gaga.
 

 
Overige video’s
Bij de overige video’s staat ook een muzikale clip op de eerste plaats. The Bed Intruder Song werd op het moment van schrijven al meer dan 47 miljoen keer bekeken. Het clipje is een remix van een interview met de broer van een Amerikaanse vrouw die bijna verkracht werd in haar eigen bed. Het nummer is inmiddels verkrijgbaar via iTunes en haalde de Amerikaanse hitlijsten.

Op twee staat een parodie van het nummer Tik Tok van Kesha. Nummer drie is weggelegd voor de dertienjarige Greyson Chance uit de VS, die nu al de nieuwe Justin Bieber wordt genoemd. Hij bracht een cover van het nummer Paparazzi van Lady Gaga. Die laatste was daar zeer over te spreken en de jongeman heeft nu een platendeal op zak.

Populairste zoektermen
Het volledige overzicht met links naar de video’s en een lijstje van de populairste zoektermen op YouTube per maand, vind je op de officiële YouTube-blog.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.