Mobile

PlayStation Phone komt eraan

De PlayStation Phone, de langverwachte combinatie van een smartphone en een PSP, lijkt er eindelijk aan te komen.

Het gerucht dat Sony aan een smartphone met spelfunctionaliteit werkt, doet al jaren de ronde. Nu heeft de website Engadget een reeks foto’s gepubliceerd van wat een vergevorderd prototype lijkt te zijn.

Slider-toestel
Het toestel is van het slidertype en heeft een scherm met een diameter van ongeveer vier inch. Schuif je het onderste deel uit, dan zie je in plaats van een toetsenbord de bekende PlayStation-bedieningsknoppen. Ook de schouderknoppen zijn weer van de partij.

Tussen de richting- en de actietoetsen bevindt zich een touchpad dat volgens Engadget multitouchcommando’s ondersteunt. Er is geen sleuf voorzien voor Sony’s eigen MemoryStick-formaat, maar het toestel ondersteunt wel MicroSD-kaartjes.

Android 3.0
Het eindmodel zal volgens Engadget Android 3.0 aan boord hebben. Spellen kun je downloaden via een aangepaste versie van de Sony Marketplace. Die kennen we van de PlayStation 3 en de PlayStation Portable.

Wat de hardware betreft, wordt er melding gemaakt van een Qualcommprocessor die op 1GHz rekent. Voorts is er 512 MB RAM- en 1 GB ROM-geheugen aan boord. De grafische prestaties zouden in de buurt liggen van de PSP.

Eind dit jaar?
Volgens Engadget ligt de Playstation Phone volgend jaar in de winkels. Al zit een release voor de feestdagen er misschien nog net in.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.