Beeld

Lancering hardware Google TV uitgesteld

Google heeft de hardwarefabrikanten die de dienst Google TV in hun producten willen verwerken op het laatste nippertje gevraagd om de lancering even uit te stellen. De zoekgigant wil de software eerst verbeteren.

Verwacht werd dat op de CES-beurs komende maand in Las Vegas verschillende hardware- en televisiefabrikanten hun eerste Google TV-producten zouden voorstellen. Volgens een anonieme bron van The New York Times zal de lijst met fabrikanten echter aanzienlijk korter zijn.

Geen Toshiba, LG en Sharp
Google zou onder meer Toshiba, LG Electronics en Sharp gevraagd hebben om te wachten met de lancering van met Google TV uitgeruste televisies. Enkele fabrikanten zijn hier volgens de anonieme bronnen niet blij mee. Samsung en Vizio zullen wel present zijn met nieuwe Google TV-producten.

Sony, een van de eerste hardwarepartners van Google, verkoopt momenteel al televisies waarin de Google TV-software verwerkt is. Daarnaast heeft het, net als Logitech, een Google TV-settopbox klaar voor gebruik met televisies die de dienst niet standaard ondersteunen.

Tegenvallende recensies
De eerste reviews van die producten vielen tegen, maar het potentieel is er zeker. “Als je me het recept geeft voor de lekkerste koekjes ter wereld, bak ik er niets van als de oven niet de juiste temperatuur heeft of de koekjes er te lang in staan. Zo staat Google TV er momenteel voor”, verklaart James L. McQuivey, analist bij Forrester.

De analist wijst er ook dat de plotse koerswijziging een zwakke plek in de bedrijfscultuur van de zoekgigant aantoont. “Google gaat niet goed om met zijn partners”, vindt McQuivey. Volgens hem zal het door de vertraging nog een jaar duren voor Google TV kan aanslaan.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.