Geluid

High-end computeraudio met M2Tech

M2Tech verbaasde ons in de eerste helft van dit jaar met de HiFace, een audio-interface voor wie muziek wil streamen vanaf een PC of Mac zonder compromissen naar de geluidskwaliteit toe. De Italiaanse fabrikant voegt nu twee nieuwe producten toe aan z’n aanbod: de EVO interface en de Young DAC.

Met de HiFace EVO audio-interface borduurt M2Tech voort op hetzelfde concept dat van de HiFace zo’n succes maakte: een ideale omgeving creëeren voor de uitvoer van een digitaal audiosignaal uit een PC of Mac.

Dat zo’n interface wel degelijk voor een meerwaarde zorgt in een hoogwaardige muziekset, konden we zelf vaststellen bij de test van de HiFace in FWD Magazine 30. Sindsdien hebben we het kleine toestelletje zelfs toegevoegd aan één van de referentiesets die we voor ons testwerk gebruiken.

Een hele EVOlutie
De EVO komt echter nog een stuk ambitieuzer voor de dag dan z’n kleine broertje. Waar de HiFace eerder iets weg had van een forse usb-stick, zit de EVO in een compacte aluminium behuizing.
 

Net als de HiFace sluit je de EVO via een USB-aansluiting (type-B) aan op een computer, zodat de interface audiosignalen (tot 24-bit/192kHz) kan doorgeven aan een externe DAC (digitaal-naar-analoog converter) of AV-receiver. Dankzij de specifieke drivers kan dat asynchroon via kernel streaming, WASAPI (voor Windows 7 en Vista) of Direct Sound.

In tegenstelling tot de HiFace gebruikt de EVO echter een externe voeding (voorlopig niet inbegrepen) of een 9-volt batterij voor een schone stroomtoevoer. Verder is er zelfs een ingang aanwezig voor een externe clock generator, die de timing van de digitale datastroom uit handen van de EVO kan nemen. 

Ook de uitvoermogelijkheden zijn een stuk uitgebreider, met twee S/PDIF-uitgangen (één op RCA en één op BNC), eenmaal AES/EBU (op XLR), eenmaal optisch digitaal op Toslink (voor uitvoer tot 96 kHz), eenmaal optisch op ST en eenmaal I2S via RJ-45 ethernetkabel. Dat zou zelfs voor de meest veeleisende gebruikers moeten volstaan, denken we dan…

Ook onder de kap van de behuizing werd niets aan het toeval overgelaten, met onderdelen die gericht zijn op een minimale hoeveelheid jitter, minimale ruiswaarden en maximale precisie. Voor de volledige specificaties kan je terecht op de productpagina van de M2Tech EVO. 

,

Bijpassende DAC
Eveneens nieuw bij M2Tech is de Young DAC. Deze compacte D/A-converter weet raad met audiosignalen tot 32-bit/384kHz en stelt een erg aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding in het vooruitzicht.

Aan boord treffen we een asynchrone USB-input aan die gebaseerd is op dezelfde technologie als bij de HiFace. Eveneens aanwezig zijn twee S/PDIF-ingangen (eenmaal op RCA, eenmaal op BNC), een AES/EBU-input op XLR en een optische ingang op Toslink.

De Young DAC beschikt over een high-end oversampling filter met minimum-phase filters, met het oog op een erg lage ruisdrempel. Het interne 32-bit D/A-circuit wordt op een niet-conventionele manier aangewend, zodat intern waarden tot 768 kHz gehaald kunnen worden.
 

De uitgangsbuffer maakt op zijn beurt gebruik van een speciale op-amp, die borg moet staan voor een erg lage ruisniveaus en dito harmonische vervorming. Het uitgaande signaal wordt via RCA-connectors uitgestuurd.

Meer informatie vind je bij M2Tech op de productpagina van de Young DAC.

Snelle beslissers
De M2Tech HiFace EVO en Young DAC zijn beschikbaar via Durob Audio. De eerste 2+1 exemplaren van de Young DAC gaan de deur uit voor 995 euro, daarna betaal je 1.100 euro voor het toestel. 

Het officiële prijskaartje voor de HiFace EVO hebben we nog niet bevestigd gezien, maar vermoedelijk ligt dat rond 400 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.