Mobile

Batterijduur smartphones wordt niet beter

Smartphonemaker HTC verwacht niet dat smartphonebatterijen in de toekomst langer mee zullen gaan. Mensen willen steeds meer doen met hun telefoon, maar de ontwikkeling van accu’s volgt niet snel genoeg.

Horace Luke, innovatieverantwoordelijke bij HTC, verwacht dat je je smartphone in de toekomst nog steeds elke dag zal moeten opladen. “Ik verwacht niet dat het beter wordt. De toestellen moeten te veel berekeningen doen, waardoor de pit algauw uit de batterij is. Je zou het mogelijk kunnen oplossen door webdiensten in te schakelen: de berekeningen worden dan voor het toestel uitgevoerd en daarna pas verzonden.”

Steeds een stopcontact in de buurt
Een korte batterijduur is voor veel smartphone-eigenaars een doorn in het oog: veelal gaat de accu maar tot ’s avonds mee. In sommige gevallen moet je telefoon overdag al even rusten. Eenvoudige telefoons met een klein scherm en beperkte mogelijkheden houden het over het algemeen wel langer uit.

“De ontwikkeling van telefoonaccu’s is de afgelopen tien jaar niet erg opgeschoten,” vervolgt Luke, “slechts met acht of tien procent. Rekenkracht en ervaring delen via de cloud is relatief nieuw, maar op een dag heeft iedereen met een smartphone een dataverbinding en dat maakt de zaken veel gemakkelijker.”

Het blijft echter de vraag of dat ook echt zo is, en hoeveel die besparing precies zal zijn. Dankzij de clouddiensten wordt de processor inderdaad minder belast, maar moet de dataverbinding meer presteren. Luke doet geen uitspraken over het precieze effect van die prestatiewissel.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.