Redactie

Asus O!Play HD2 netwerkspeler bijna in de winkel

Asus toonde de O!Play HD2 bij de CeBIT-beurs in maart al aan de vakpers, maar daarna werd het stil rond deze netwerkspeler. Tot nu, want later deze maand zou de mediastreamer eindelijk in de winkel staan. De specificaties zien er alvast veelbelovend uit.

Zeggen dat de O!Play HD2 goed in de aansluitingen zit is een understatement. De onbetwiste blikvanger is de usb 3.0-aansluiting, die voor een tot supersnelle toegang tot compatibele harde schijven moet zorgen – tien keer zo snel als bij een usb 2.0-toestel. Dat is een primeur voor een mediastreamer, claimt Asus.

Op de voorzijde zit verder nog een eSATA-aansluiting en een kaartlezer voor SD/MMC-, MS/MS Duo en CompactFlash-geheugenkaartjes. Achteraan zorgen twee ‘normale’ usb 2.0-poorten voor nog meer aansluitmogelijkheden.

Wie liever van een ingebouwde harde schijf gebruikmaakt, kan die zelf eenvoudig in het toestel monteren. De O!Play HD2 beschikt immers over een intern 3,5-inch slot. Daarmee wordt de netwerkspeler meteen ook een netwerkschijf (NAS), die ingezet kan worden als iTunes-, Samba- of FTP-server.
 

Ook de talrijke iPhone-eigenaars verliest Asus niet uit het oog. De fabrikant belooft interconnectiviteit met de populaire smartphone, die met een specifieke app ook als afstandsbediening voor de netwerkspeler kan dienen.

De netwerkaansluiting voor het streamen van media over een thuisnetwerk ziet er een stuk doordeweekser uit. Bij gebrek aan een Gigabit-aansluiting of Wi-Fi moet je het doen met een 10/100 Mbit-aansluiting. Communicatie met andere netwerkapparatuur wordt verzorgd met het bekende DLNA-protocol (Digital Living Network Alliance).

Tot slot zijn er ook nog een aantal geïntegreerde internetdiensten voorzien, zoals webradio, Picasa, Flickr en weer- en beursberichten. Via firmware-updates kan Asus steeds nieuwe features toevoegen.

Ondersteuning voor Dolby True HD
De nieuwe Asus O!Play HD2 ondersteunt naganoeg elk denkbaar videoformaat, en ook muziekliefhebbers kunnen de meest uiteenlopende indelingen afspelen via de O!Play HD2.  

Het meest opvallend in die lange lijst is ondersteuning voor Dolby True HD 7.1-geluid (zowel decodering als pass-through), wat in combinatie met ondersetuning voor 1.080p-beeldmateriaal voor een echte HD-ervaring moet zorgen.

Voor de uitvoer van beeld en geluid heeft de Asus een HDMI 1.3-aansluiting aan boord. Desgewenst kan je ook gebruikmaken van de composiet- of componentaansluiting, terwijl een optische en coaxiale digitale uitgang het mogelijk maken om geluid digitaal uit te sturen naar een av-receiver of DAC.

Ondanks die overload aan features blijven de dimensies van de Asus O!Play HD2 eerder bescheiden, met afmetingen van 23 x 17,8 x 6 centimeter en een gewicht van 730 gram.

De Asus O!Play HD2 zou later deze maand in de winkel moeten staan. Een officiële adviesprijs is nog niet vrijgegeven voor België en Nederland. Wel geweten is dat de speler in het UK £109 gaat kosten; in de VS zit er een prijskaartje van $129,99 aan vast.
 

 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.