Geluid

Art Sound vernieuwt X-tended inbouwspeakers

In amper vier jaar tijd heeft Art Sound een sterke plaats veroverd in de inbouwmarkt met de X-tended luidsprekers. De Belgische firma rust echter niet op haar lauweren en geeft deze speakers nu een ingrijpende update mee.

Bij een snelle kijk op de nieuwe X-tended springt vooral de aangepaste kleurstelling in het oog. De opvallende blauwe kleur met een zilverkleurige driver wordt bij de nieuwe versie afgelost door een aluminium unit met een andere cosmetische aanpak.

Een erg interessant kenmerk is de draaibare tweeter, die toelaat om het afstraalkarakter van de speakers heel direct af te stemmen op de positie van de luisteraar. Daarmee wordt meteen één van de typische nadelen van een inbouwspeaker weggewerkt, zodat er een beter evenwicht ontstaat tussen plaatsingsvrijheid en weergavekwaliteit.

In combinatie met de unieke crossovers en de opvallende aluminium conewoofer, beloven de inbouwspeakers uit de vernieuwde X-tended serie dan ook voor een klank op het betere hifiniveau te zorgen.

Ook de grill van de speakers is trouwens vervaardigd uit aluminium, en dankzij de speciaal behandelde contactpunten zijn de luidsprekers ook waterbestendig. Art Sound biedt de X-tended aan in ronde, vierkante en rechthoekige versies, die allen overschilderbaar zijn.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.