Mobile

7-inchtablet van Dell op komst

Binnen enkele weken komt Dell met een tweede Androidtablet, deze keer met een touchscreen van 7 inch. In 2011 zou er een 10-inchtablet volgen.

De komst van de nieuwe Delltablet wordt in The Wall Street Journal bevestigd door Amit Midha, de Chinese topman van Dell. Vorige week op Oracle World toonde algemeen directeur Michael Dell ook al heel kort een 7-inchtablet aan het publiek.

“Vorige week liet Michael onze nieuwste tablet zien op Oracle World, en de lancering volgt heel binnenkort – binnen enkele weken zelfs al”, zegt Midha aan de zakenkrant.

Heleboel nieuwe tablets op komst
Technologieblog Engadget kon in april gelekte Delldocumenten inkijken waarin sprake was van een Androidtablet van 7 inch, met de codenaam ‘Looking Glass’.

Als het om hetzelfde toestel gaat, mogen we rekenen op een Nvidia Tegra 2-processor, een scherm van 800 bij 480 pixels, een 1,3-megapixelcamera, en een intern geheugen van 4 GB (uit te breiden met een SDHC-kaart van 32 GB). Een tv-tuner behoort tot de opties.

Deze nieuwe 7-inchtablet komt naast kleine broer Dell Streak te staan, en volgens Midha zijn er in de komende zes à twaalf maanden nog een 10-inchtablet en enkele kleinere modellen van 3 en 4 inch gepland.

Voorlopig allemaal met Android als besturingssysteem, maar de Delltopman zegt in het interview dat er ook toestellen op komst zijn met Windows, en dat Dell ook overweegt om Chrome OS te gebruiken op een aantal tablets.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.