Redactie

SVS vernieuwt PB10-NSD subwoofer

Subwooferspecialist SVS stelde onlangs de vernieuwde versie van de PB10-NSD voor, het instapmodel van de Amerikaanse fabrikant. Ondanks de relatief lage prijs van 564 euro, kreeg de kleinste SVS er een aantal handige features én een extra dosis power bij.

SVS staat al een hele tijd bekend om z’n uitgebreid, betaalbaar aanbod cilinder- en kubusvormige subwoofers. In die laatste categorie kreeg het instapmodel – de PB10-NSD, een front-firing subwoofer – een make-over, en die gaat niet onopgemerkt voorbij.

Aan de buitenzijde zijn de veranderingen minimaal. Zowel de afmetingen (38B x 48H x 53D) als het gewicht (27 kilogram) blijven dan ook nagenoeg identiek aan de ‘oude’ PB10. Op technisch vlak veranderde er echter heel wat; bijna alles werd opnieuw bekeken volgens SVS.

Dat vertaalt zich in een aantal nieuwe features, zoals een high-level ingang en ingebouwde crossover – extra’s die vooral op prijs gesteld zullen worden door bezitters van een stereoversterker zonder subwooferuitgang.

Maar ook de prestaties zoeken het een trede hogerop. De ingebouwde versterker – een BASH-module – leent de PB10-NSD voortaan uit z’n grotere broer, de PB12-NSD. Die is goed voor een vermogen van 325 watt. De 10-inch driver kreeg eveneens een upgrade en beschikt nu over een aluminium cone. Die veranderingen moeten voor een frequentiebereik van 20 tot 100 Hz zorgen.

Ook de bass port werd een maatje groter, en meet voortaan 3,5 inch in plaats van 3 inch. Dat lijkt op het eerste zicht een minimale aanpassing, maar het leidt wel tot 36 procent meer capaciteit. Tel daar nog de toegenomen efficiëntie bij, en het mag duidelijk zijn dat de prestaties er fors op vooruit zijn gegaan. Volgens SVS kan de nieuwe PB10-NSD zelfs de strijd aan met subwoofers die twee tot drie keer zoveel kosten.

De SVS PB10-NSD is beschikbaar in ‘Black Charcoal’ en kost 562,12 euro, exclusief verzendkosten. Voor meer informatie en een overzicht van de overige SVS-subwoofers kan je terecht op de website van L-Sound, dat instaat voor de distributie van SVS in België en Nederland.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.