Redactie

Nederlandse kabelaar laat tv programmeren met Iphone

Televisieklanten van de Nederlandse kabelprovider UPC kunnen binnenkort hun settopbox programmeren met een Iphone-applicatie. Daarmee is het mogelijk om van op afstand programma’s op te nemen.

Volgens de website Tweakers werkt de kabelaar nog aan de applicatie en staat deze voor “ergens in 2010” gepland. Of er ook voor andere smartphoneplatformen een applicatie komt, is niet bekend.

In de applicatie zouden klanten hun gebruikersnaam en wachtwoord moeten ingeven om toegang te krijgen tot de digitale videorecorder. In de Verenigde Staten zijn er al televisieaanbieders die een soortgelijk systeem via mobiele websites aanbieden.

Mogelijk ook in België
Telenet laat aan onze redactie weten dat het idee van een smartphone-applicatie een interessante piste is. Het bedrijf bekijkt de verschillende mogelijkheden voor digitale televisie, maar wil zich daar momenteel niet concreet over uitspreken.

Bij Belgacom horen we een soortgelijk verhaal. “We weten dat het technisch mogelijk is”, zegt woordvoerder Jan Margot. Ook Belgacom bestudeert de mogelijkheden en sluit een soortgelijke applicatie niet uit, maar wil daar geen concrete uitspraken rond doen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.