Redactie

Cambridge Audio’s eerste universele Blu-ray-speler op komst

Ook Cambridge Audio heeft een universele Blu-ray-speler klaar. De Azur 650BD wordt in november beschikbaar, en de specificaties zien er alvast veelbelovend uit.

 

Cambridge Audio schuift de 650BD naar voor als een hoogperfomante universele Blu-ray-speler die zowel uitblinkt met beeld als geluid. Zoals het een universele speler betaamt, ondersteunt de 650BD niet alleen hogedefinitieschijfjes en video-dvd’s. Ook dvd-audio, sacd, hdcd, gewone cd’s, muziekbestanden en foto’s worden weergegeven. Op de voor- en achterzijde is een usb-aansluiting voorzien die toelaat om muziek, foto’s en video’s weer te geven.

Aandacht voor beeld en geluid
Speciale aandacht ging er naar de weergave van klassieke dvd’s, zowel wat beeld als geluid betreft. De 650BD is trouwens regiovrij, wat betekent dat je dvd’s kan afspelen uit verschillende regio’s zonder de speler te (laten) tweaken. Bij het afspelen van Blu-ray-schijfjes kan de speler zelf laten instaan voor de decodering van Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. De tracks als bitstream naar een av-receiver sturen is eveneens mogelijk, zodat de av-receiver de omzetting voor z’n rekening kan nemen.

Ook muziekliefhebbers kunnen zich alvast opmaken voor veelbelovende prestaties. Zo ondersteunt de speler dvd-audio- en sacd-output via HDMI, al kan je daar ook de analoge 7.1-uitgang voor gebruiken. Voor de weergave van tweekanaals- en meerkanaalsgeluid zijn er aparte DAC’s voorzien, terwijl de ‘Pure Audio’-stand alle video-processing uitschakelt om nadelige invloeden op het geluidssignaal te voorkomen.

Gebruiksvriendelijk
Met het oog op het gebruiksgemak zijn er uitgebreide on-screen menu’s voorzien die de gebruiker eenvoudig door de set-up begeleiden. Deze menu’s zijn ook toegankelijk en aanpasbaar tijdens de weergave, zodat experimenteren met de verschillende mogelijkheden kinderspel wordt. Cambridge Audio belooft verder een fluisterstille werking en snelle opstarttijden voor z’n eerste universele allesspeler.

De Azur 650BD wordt vanaf november verkrijgbaar voor een adviesprijs van 799 euro.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.