Redactie

Xbox 360 scoort, maar wint niet

In de voorbije drie maanden verkocht Microsoft wereldwijd 4,3 miljoen Xbox 360-machines. Een behoorlijk resultaat, dat voor een groot deel te danken is aan goed scorende titels als Mass Effect en Halo 3. Dankzij het goede kerstseizoen tikt de Xbox 360 af op 17,7 miljoen verkocht exemplaren sinds de lancering eind 2005.

Het succes van Halo 3 (8,1 miljoen stuks) en Mass Effect (1,6 miljoen) is belangrijk. Consolebouwers halen namelijk een belangrijk deel van hun omzet uit de winstmarge op games. Omdat de prijzen van consoles laag worden gehouden, zijn de spelmachines zelf minder lucratief.
 
Maar de goede verkoop is wellicht niet voldoende om de consolerace te winnen. De absolute winnaar van de kerstmatch is de Nintendo Wii, waarvan een geschatte 13,2 miljoen exemplaren zijn verkocht. Die cijfers zijn een raming, want Nintendo geeft geen kik over hoeveel Wii’s er nu echt over de toonbank zijn gegaan. Feit is dat de Wii gedurende de kerstperiode in vele winkels uitverkocht was.
 
Ook de PS3 zou het beter doen dan de Xbox 360. Van de Sony-spelmachine zijn in de voorbije maanden een geschatte 5,6 miljoen exemplaren verkocht.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.