Redactie

Xbox 360 krijgt stevige update en nieuwe look

Vanaf het najaar kunnen Xbox 360-games rechtstreeks vanaf de harde schijf worden gespeeld. Het is slechts een van de vele nieuwigheden voor de console die op de E3-beurs in Los Angeles zijn voorgesteld. Ook nieuw is een chatsysteem met avatars en ondersteuning voor resoluties van computerschermen.

De ‘Play from Hard Drive’-functie verklaart meteen waarom het standaardmodel van de Xbox 360 vanaf vandaag een schijf van 60 GB meekrijgt, in plaats van een van twintig gigabyte. Die ruimte zal nodig zijn als gamers veel spellen willen installeren, want een Xbox-game is gauw drie tot vier gigabyte groot.

Het grote voordeel van installatie op een harde schijf is dat de luidruchtige dvd-drive van de Xbox 360 niet meer in actie hoeft te komen tijdens het spelen. Bovendien zal een game op de harde schijf iets rapper laden.

Interface opgefrist
Play from Hard Drive is onderdeel van de Fall Update, die – zoals de naam laat uitschijnen – in de herfst automatisch naar Xbox 360-consoles wordt doorgepompt.

In de update zitten heel wat nieuwtjes. In het oog springend is een nieuw uiterlijk voor de Xbox 360-interface. De kleurrijke interface met tabbladen van weleer wordt vervangen door een koeler gelaat, waarbij de verschillende interface-onderdelen vanaf de horizon naar voren schuiven.

Op bovenstaand screenshot ziet u ook een van de avatars waarmee gamers zich kunnen laten vertegenwoordigen. Daarmee zijn avatars de consoletrend van het moment, want de figuren zijn sinds het begin vaste kost bij de Wii en sinds kort ook present op de PlayStation 3.

De Xbox 360-avatars zullen geïntegreerd (lees: bespeelbaar) zijn in Xbox Live Arcade-games evenals volwaardige spellen die in de winkelrekken liggen.

Een nieuwtje dat gekoppeld is aan de avatars zijn Live Party-games. Hiermee kunt u met tot zeven vrienden een groep vormen en samen gamen, films bekijken of foto’s delen. De Live Party-functie zal ook werken met bestaande Xbox 360-games, aldus Microsoft.

16:10
De Fall Update brengt ook ondersteuning voor twee nieuwe resoluties. Het gaat om 1.440 x 900 en 1.680 x 1.050 – niet toevallig resoluties eigen aan breedbeeldschermen die momenteel heel populair zijn.

De Xbox 360 wordt daarmee heel wat geschikter voor de hobbykamer, waar misschien geen televisie maar wel een computerscherm staat. De nieuwe resoluties zullen bruikbaar zijn via de HDMI- en VGA-kabel.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.