Redactie

Virtuele wereld brengt The Matrix tot leven

Beelden lekken uit van City Space, een virtuele wereld die zo levensecht is dat hij Second Life op een poppentheater doet lijken.

TechCrunch wist de hand te leggen op een korte demonstratievideo waarin een camera door een stad vol wolkenkrabbers beweegt. De grafische omgeving is net zo realistisch als moderne 3D-spellen en zelfs sommige Hollywood-animaties. Ze laat een stad vol wolkenkrabbers en appartementengebouwen zien, die vanbinnen volledig zijn ingericht. Weerspiegelingen, lichtval en weersomstandigheden zijn een indrukwekkende imitatie van de buitenwereld.

Oudere pc’s
City Space, zoals de wereld bekend staat, moet in staat zijn om op oudere pc’s en mobiele apparaten tot leven te komen. De virtuele wereld zou zijn gebaseerd op de driedimensionale browsermotor Otoy, een product van de grafische ontwikkelaar Jules Urbach.

De gamesontwikkelaar en oprichter van JulesWorld heeft de aandacht van Hollywood al op zich gevestigd, met een serie trailers voor de film Transformers. Die werden live ‘geregisseerd’, in tegenstelling tot het tijdrovende proces dat andere animatiefilms kenmerkt.

Google Apps
Urbach werkt sinds 2006 samen met AMD om Otoy werkelijkheid te maken. Het systeem maakt geavanceerde online 3D-games mogelijk door grafische kaarten te koppelen aan een webserver. Het proces is vergelijkbaar met applicatiewolken als Google Apps, waarbij servers van de zoekmachine alle gegevens beschikbaar stellen. Zo hebben gebruikers alleen een verbinding met het internet nodig om te kunnen werken of, in het geval van Otoy, te kunnen gamen.

Kopie
TechCrunch wist een kopie van de demonstratievideo te maken, voor deze korte tijd later offline verdween. Details over het project zijn echter dun gezaaid en het is de vraag of de animatie niet van tevoren in elkaar is gestoken. Daarnaast is het niet bekend hoe de makers om zullen gaan met beschikbare bandbreedte.

Ook is het op geen enkele manier duidelijk of de lancering van City Space over één of over tien jaar zal plaatsvinden. Tot die tijd blijft het project een indrukwekkend kijkje in de toekomst van online games. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.