Redactie

iPhone-software vliegt de winkel uit

De iPhone Apps-winkel die Apple vorige maand opende, is een doorslaand succes. In een maand tijd downloadden gebruikers zestig miljoen applicaties, goed voor dertig miljoen dollar.

In een interview met de Wall Street Journal zei Apple-topman Steve Jobs: "In mijn hele softwarecarrière heb ik nog nooit zoiets gezien." Als de verkopen op dezelfde voet doorgaan als de eerste maand na opening, verwacht de producent uit Cupertino 360 miljoen dollar op jaarbasis binnen te halen. "Wie weet, misschien wordt deze marktplaats op een bepaald moment wel een miljard dollar waard", voegde hij eraan toe.

Gratis applicaties
Apple gunt de makers van de software zeventig procent van de inkomsten (21 miljoen dollar) en houdt de rest (9 miljoen dollar) zelf om de beheerkosten te dekken en creditcardtransacties af te handelen.

De bekendgemaakte cijfers zijn opvallend, omdat het grootste gedeelte van de iPhone-applicaties gratis is. Jobs hoopt dat de programma’s hetzelfde effect hebben als iTunes-nummers hadden op de iPod: hogere toestelverkopen.

"Onderscheid op de telefoonmarkt ging vroeger om radio’s, antennes, dat soort dingen", zegt de topman. "We denken dat de telefoon van de toekomst zich vanaf nu onderscheidt met software", aldus Jobs.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.