Redactie

Viacom hoeft YouTube-kijkers niet te kennen

ViaCom neemt genoegen met geanonimiseerde gebruikerinformatie van YouTube, meldt Google. Het moederbedrijf van MTV en Comedy Central wil zich niet laten kennen als vijand van de internetprivacy.

Begin deze maand droeg een federale rechtbank YouTube op om alle inloggegevens en IP-adressen van gebruikers over te dragen aan Viacom, evenals de kijkgegevens van alle video‘s die ooit op de site zijn geüpload. Hoewel Viacom ontkent ooit te hebben gevraagd om persoonlijk identificerende gegevens, werd het bedrijf overladen met kritiek door privacybeschermers en bezorgde internetgebruikers.

ViaCom beperkt de schade door akkoord te gaan met een rechtsgebod dat stelt dat de Google-dochter de gegevens zal anonimiseren. YouTube noch Viacom mag later proberen om de encryptie ongedaan te maken. Deze uitkomst is deel van een rechtszaak die Viacom vorig jaar startte. Volgens de entertainmentgigant maakt YouTube inbreuk op zijn auteursrecht. De inzet is een geëiste schadevergoeding van niet minder dan één miljard dollar.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.