Redactie

16:9 breedbeeldlaptops bij Sony

Sony lanceert verse Vaio-notebooks die zowel de trendy consument als de zakelijke gebruiker moeten aanspreken. Ze vallen vooral op met hun schermen met 16:9 breedbeeldresolutie.

De nieuwe Vaio’s zijn gebaseerd op Intels pas gelanceerde Montevina-platform en gebruiken 45 nanometer Penryn-processors. Het opmerkelijkste toestel is de mainstream Vaio VGN-FW (vanaf 1.099 euro), die beschikt over een breedbeeldscherm van 16,4 inch met een beeldverhouding van 16:9.

Dankzij dit extra brede schermformaat is de FW bij uitstek geschikt voor het afspelen van films. De resolutie van het scherm blijft wel beperkt tot 1.600 bij 900 beeldpunten; het kan dus geen Full HD weergeven. Daarvoor zijn er horizontaal 1.080 lijnen nodig. Een Blu-ray Disc-speler staat op de optielijst.

Road warrior
Met de fraaie Z-serie stelt Sony dan weer vooral draagbaarheid voorop. Het topmodel is de VGN-Z11XN ( 2.299 euro), die met zijn gedeeltelijk uit carbon fiber opgetrokken chassis en een gewicht van 1,5 kilogram het etiket road warrior opgekleefd krijgt.

Het ledscherm van 13,1 inch voorziet eveneens in een resolutie van 1.600 bij 900 beeldpunten en is een unicum in zijn soort. Voor de zakelijke markt is er de BZ-reeks die beschikt over de nieuwste generatie Intel AMT-chips en daardoor nu ook draadloos van op afstand beheerd kan worden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.