Redactie

Uitverkochte Xbox 360 blijft maar uitvallen

In heel Amerika was met de feestdagen geen Nintendo Wii te vinden. Nu meldt ook Microsoft dat zijn Xbox 360 niet aan te slepen was. De populaire console blijkt daarnaast nog steeds te kampen met hoge uitval.

Een woordvoeder van Microsoft vertelde Todd Bishop van Seattle P.I. dat hun fabrieken de vraag naar Xbox 360-consoles tijdens het vakantieseizoen niet konden bijbenen. "We werken zo hard als we kunnen om de voorraad aan te vullen bij onze retailverkopers, maar we zijn ons ervan bewust dat er in heel Amerika leveringsproblemen zijn bij de grote winkelketens."

De woordvoerder zegt dat het tekort niets te maken heeft met het vervangen van Xbox 360-consoles die binnen de garantietermijn stuk zijn gegaan. Microsoft zag zich gedwongen om enkele miljarden opzij te zetten voor spelcomputers die spelschijven bekrassen en zonder enige reden de geest geven.

Uit een recent rapport van SquareTrade blijkt dit laatste probleem – dat bij gamers bekendstaat als de ‘ringen des doods’ – nog steeds niet te zijn verholpen. Het bedrijf, dat garanties verkoopt voor elektronica, meldt een gemiddelde uitval van 16,4 procent per duizend verzekeringen, terwijl zowel Nintendo Wii als PlayStation 3 rond een meer gebruikelijke drie procent schommelt. De directeur van SquareTrade denkt dat het aantal gemelde kapotte Xbox 360’s nog verder zal oplopen, omdat oververhitting vaak de oorzaak is.

Gamesite 1UP plaatst als kanttekening dat fanatieke gamers in de meerderheid zijn, omdat zij door hun intensieve gebruik meer kans hebben op oververhitting en meer moeite doen om in contact te komen met SquareTrade. Toch is het hoge aantal getelde garanties een indicatie dat de uitval in het Microsoft-kamp hoger ligt dan bij de concurrenten. 

Update 15 februari 2008 10:02

Wij meldden dat het aantal defecte Xbox 360-consoles 16,4 procent per duizend apparaten was. Het ging hierbij echter om een steekproef van duizend garanties, waaruit bleek dat 16,4 procent van de Xbox 360-consoles defect was. De tekst is aangepast.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.