Redactie

Tv-nostalgie in bioscoopweergave op Youtube

Volledige episodes van de tv-series Star Trek, MacGyver en Beverly Hills 90210 zijn sinds dit weekend in ‘bioscoopweergave’ te zien op Youtube. Het lijkt de bedoeling te zijn dat er meer series bij komen.

Het gaat volgens het Youtube Team om eerste tests, om te kijken hoe het tonen van volledige programma’s op Youtube bevalt, "te beginnen met enkele favorieten die door jullie zijn aangevraagd". Die favoriete series worden beschikbaar gesteld door CBS. Het gaat om Star Trek, The Young and the Restless, MacGyver en Beverly Hills 90210.
 
Bioscoopmodus
Van iedere serie staan vijf of meer episodes op de videosite. Die duren drie kwartier of langer (uitgezonderd de kortere afleveringen van The Young and the Restless). Om het kijken te vergemakkelijken, stelt Youtube de series beschikbaar in de nieuwe, vorige week geïntroduceerde bioscoopweergave met optioneel hogere beeldkwaliteit.

Kijken is gratis, maar sommige episodes bevatten wel video-advertentiestreams. Die worden voor of tijdens de show getoond. De afleveringen zijn niet beschikbaar voor kijkers buiten de Verenigde Staten, maar na installatie van Hotspot Shield is die drempel snel geslecht.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.