Redactie

Tijdelijk verbod op dvd-kopieerder Real

Een Amerikaanse rechter heeft Realnetworks opgedragen om tijdelijk de verkoop van zijn pas gelanceerde kopieersoftware RealDVD te staken. Het bedrijf is in een juridische strijd met Hollywood verwikkeld over mogelijke copyrightschending.

De website waarop Realnetworks zijn nieuwe product aanbiedt, geeft een week na start van de verkoop de volgende boodschap weer: "Wegens recente rechterlijke handelingen door de filmstudio’s in Hollywood tegen ons, is RealDVD tijdelijk onverkrijgbaar", meldt de site. "Wees gerust, we zullen toegewijd doorwerken om u van software te voorzien waarmee u een legale kopie van uw dvd’s voor eigen gebruik kunt maken."

RealDVD wekte bij verschijning onmiddellijk de toorn van de Amerikaanse filmwereld, omdat het in staat is om versleutelde dvd’s naar de harde schijf te kopiëren, zodat consumenten hun films vanaf de computer kunnen bekijken.

Vlak na de lancering klaagde eigenaar Realnetworks meerdere grote filmstudio’s aan om zijn product wettelijk goedgekeurd te krijgen. Rechtenbeschermer Motion Picture Association of America reageerde onmiddellijk met een tegenaanklacht, waarin het de softwaremaker van copyrightschending beschuldigt.

Volgens Techradar.com geldt het verbod tot morgen, wanneer de strijdende partijen voor de eerste keer de rechtszaal binnenstappen.  

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.