Redactie

Storing sluit Xbox Live-gebruikers buiten

Gebruikers van Xbox Live, de online dienst van de Microsoft-console, konden woensdagochtend niet meer inloggen. De storing, die pas ’s avonds werd verholpen, is de nasleep van gepland onderhoud afgelopen maandag.

De storing startte rond vier uur ’s ochtends. Het was volgens de softwaremaker een onverwacht probleem dat te maken heeft met reparaties bij zowel de Zune Marketplace als de online Xbox-dienst.

Op de Xbox Live-pagina was tijdelijk de volgende boodschap te lezen: "Gebruikers zullen niet in staat zijn om verbinding te maken of in te loggen bij Xbox Live. We zijn ons bewust van het probleem en werken aan een oplossing. We verontschuldigen ons voor het ongemak dat dit kan veroorzaken."

Volgens Microsoft was het euvel rond acht uur ’s avonds verholpen. Het wil geen verdere details verstrekken over de exacte oorzaak. Het bedrijf haalde de dienst maandag offline om te werken aan een grote upgrade voor de Xbox Live-dienst, de Xbox Experience, die gepersonaliseerde 3D-avatars en een geheel vernieuwde snelle interface belooft. De nieuwe versie staat voor deze herfst op het programma. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.