Redactie

Sony PSP krijgt eindelijk Skype

PlayStation Portable-bezitters zijn al enige tijd op de hoogte van de mogelijkheid, maar dankzij een update van de firmware kunnen ze het nu ook echt: VoIP-gesprekken voeren met Skype.

Vlak voor de Consumer Electronics Show (CES) 2008 in Las Vegas meldde Sony op zijn website dat het de draagbare console in een VoIP-telefoon wilde veranderen. Om via de Wlan-functie van hun PSP gesprekken te kunnen voeren en ontvangen, hebben gamers firmware 3.90 en een speciale headset met microfoon nodig.

De hoofdtelefoons waren eerder deze maand een reden voor Sony om de update uit te stellen. De twee modellen die het bedrijf op het oog had, bleken niet aan Skypes eisen te voldoen, waardoor de uitbreiding op het laatste moment moest worden uitgesteld.

Na het downloaden van de nieuwe software krijgen PSP-eigenaren het Go! Messenger-symbool te zien. Dit chatprogramma is nu nog niet beschikbaar, maar moet ergens in februari aanvullen wat Skype-gebruikers wel al kunnen: videobellen en chatten.

De nieuwe Skype-functie is beschikbaar voor Sony’s Slim & Lite uitvoering van de console en is te downloaden op Yourpsp.com.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.