Redactie

Sitecom Wireless Audio Transmitter WL-060

Probleem: u heeft een muziekcollectie op de notebook staan die u graag op de stereoketen afspeelt. Alleen is uw wederhelft het beu dat een audiokabel de huiskamer ontsiert. Sitecom heeft een elegante, relatiebestendigende oplossing.

De Wireless Audio Transmitter is bijzonder eenvoudig van opzet. In de doos vindt u twee apparaatjes. Het ene ziet eruit als een USB-geheugenstaaf en past in de pc, het andere kastje is iets groter en is voorzien van een kleine antenne en een cinch-aansluiting voor een standaard audiokabel. Er is ook een hoofdtelefoonuitgang.

Wat u niet in doos vindt, is een installatie-cd. Die is niet nodig, want de USB-staaf (eigenlijk een USB-geluidskaart) installeert automatisch onder Windows XP en Vista, én onder Mac OS X. Daarna is het gewoon een kwestie van in het besturingssysteem de Sitecom-kaart als geluidsapparaat te selecteren en de twee kastjes te pairen.

Snel gefikst
Het pairing-proces komt erop neer dat u op de USB-stick en de ontvanger een knop indrukt. Na enkele seconden ‘vinden’ de twee kastjes elkaar en schalt de muziek van de pc door de luidsprekers van uw stereoketen.

Aangezien de Sitecom-kaart de rol overneemt van geluidskaart, hoort u door de luidsprekers wel alle geluiden die de pc produceert. Ook een loeiharde melding dat een mail arriveert, als u bijvoorbeeld vergeet uw mailprogramma uit te schakelen.

De Wireless Audio Transmitter werkt zoals beloofd en is in die zin een ideale kabelvervanger. Tijdens onze tests halen we met gemak een bereik van een tiental meters, wat voor een thuistoepassing voldoende is. We ondervinden geen storing van of op het WiFi-netwerk.

Onze enige klacht is dat het systeem tijdens het pairen en bij het dichtslaan van de notebook enkele luide knalgeluiden door de luidsprekers jaagt. Ons advies: laat de versterker maar uit als u de WL-060 aan- en uitzet.

Sitecom Wireless Audio Transmitter WL-060
Prijs: 55 euro (augustus 2008)

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.