Redactie

Nieuwe iPods verwacht op 9 september

Apple bevestigt dat er op 9 september een presentatie plaatsvindt. De uitnodiging doet vermoeden dat het bedrijf de iPod-familie gaat vernieuwen, wat al eerder door de geruchtenmolen werd gesuggereerd. In maart lekte een toeleverancier van Apple al dat er in september iets met de iPod zou gebeuren.

De uitnodiging voor het event, dat volgende dinsdag in San Francisco plaatsvindt, draagt het opschrift ‘Let’s Rock’. Een sterke indicatie dat muziek centraal staat.

Kevin Rose, oprichter van de nieuwssite Digg, denkt dat de lancering van een nieuwe iPod nano een van de pijlers van het event wordt. Die theorie wordt ondersteund door een ontdekking van de Spaanse editie van de Engadget-blog. Zij vonden nieuwe iPod-hoezen die perfect passen bij gelekte nano-ontwerpen.

De kans is ook groot dat de iPod Touch wordt aangepast. Mogelijk zal de behuizing van de Touch lichtjes hertekend worden om meer op de iPhone 3G te lijken. De iPod Touch zou dan dezelfde afgeronde achterkant krijgen.

Nieuwe iTunes
Er zijn ook geruchten dat Apple iTunes 8 presenteert. Het zou gaan om een belangrijke opfrisbeurt van de mediaspeler, mogelijk met een nieuwe "interactieve albumapplicatie". Volgens muziekbladen gaat het om downloadbare content en extra’s, zoals foto’s en liedteksten die op de iPod te bekijken zijn.

Het eerste uithangbord van de nieuwe applicatie is wellicht de groep Snow Patrol, die binnenkort een nieuw album uitbrengt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.