Redactie

Producent hoofdtelefoons roept ontvlambare batterijen terug

Hoofdtelefoonmaker GN Netcom roept een van zijn draadloze Jabra-modellen terug wegens ontvlammingsgevaar. De lithium-ionbatterij in de oorschelp van de GN9120 kan kortsluiting veroorzaken, wat tot oververhitting kan leiden.

De hoofdtelefoon, die vooral is gemaakt voor kantoren en callcenters, ligt al vanaf begin 2005 in de winkel. GN Netcom zegt dat het, na overleg met het Deense Veiligheidstechnologie Instituut en de Amerikaanse toezichthouder op consumentenveiligheid, heeft besloten om een oproep de deur uit te doen. Daarin vraagt het eigenaren om hun batterijen te inspecteren en terug te sturen als ze het gewraakte model van het bedrijf ATL aantreffen.

GN Netcom zegt dat alleen Jabra-hoofdtelefoons met een grijs basisstation die defecte batterij kunnen bevatten en vraagt eigenaren om het oorstuk te openen voor controle. Het bedrijf zegt dat alleen effen witten batterijen gevaarlijk zijn en verzekert dat de witte exemplaren met de ‘Made by Synergy’-sticker en de zilveren uitvoering geen risico opleveren.

Het heeft een bestelformulier online gezet waarmee de eigenaren hun defecte batterij kunnen vervangen.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.