Redactie

Nieuwe trailer van film over Mac-fanaten

Op de dag dat Steve Jobs nieuwe notebooks presenteert, zetten de makers van Macheads, een documentaire over fanatieke Mac-fans, een nieuwe trailer online.

De opnames voor de film startten tijdens de Macworld-conferentie in januari 2007 en eindigden met de introductie van de iPhone in het daaropvolgende jaar. In de tussenliggende periode filmden de Israëlische broers Ron en Kobi Shely zo veel mogelijk fans van Apple en schetsten terloops de geschiedenis van het bedrijf. De makers wilden een half humoristisch, half realistisch beeld scheppen van een bedrijf dat door zijn aanhangers tot cultureel erfgoed is verklaard (zie clip hieronder).

 

"Om te beginnen ben ik nog nooit bewust naar bed geweest met een Windows-gebruiker", is een van de uitspraken die terug te vinden zijn in deze documentaire.

De gebroeders Shely zijn overigens niet de enigen die op dit idee zijn gekomen. De documentaire Welcome to Macintosh, die probeert om de impact van het merk op de wereld te verklaren, draaide deze zomer op een aantal prestigieuze filmfestivals.

Macheads moet dit najaar op het witte doek verschijnen.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.