Geluid

Peter Gabriel lanceert downloaddienst voor muziekliefhebbers

Peter Gabriel wil muziekfanaten en audiofielen aanspreken met de nieuwe downloaddienst B&W Music Club. Abonnees krijgen maandelijks opnames van livesessies van artiesten, geleverd in hoge geluidskwaliteit. De site is een samenwerking tussen Gabriels muziekstudio en de Britse high-end geluidsboxfabrikant Bowers & Wilkins.

De dienst werkt op basis van abonnementen. Gebruikers krijgen iedere maand een exclusief album ter download aangeboden, opgenomen in Gabriels Real World Studios in Zuidwest-Engeland. De tracks worden gepresenteerd als Apple Losless-bestandsformaten. Die zijn groter dan de bekende gecomprimeerde mp3’s en behouden de data en kwaliteit van de muziek. De geluidskwaliteit is als die van een commerciële cd.

Abonnees betalen 33,95 Britse pond (circa 42,70 euro ofwel zo’n 3,60 per album) voor twaalf maanden en 23,95 pond (30,10 euro) voor een halfjaar. Er is voor beperkte tijd een mogelijkheid om de dienst gratis uit te proberen.

Verrassing
Klanten weten niet wat voor muziek ze krijgen, dus er is een verrassingselement. B&W Music Club verraadt wel dat het om opnames van livesessies gaat en spreekt van uitmuntende artiesten in diverse genres en stijlen; sommigen al bekend, anderen nog niet ontdekt. "De enige gemeenschappelijke factor is kwaliteit." De muziek is vrij van kopieerbeveiliging. Twee maanden nadat de muziek op B&W beschikbaar is gekomen, geeft de dienst de albumrechten terug aan de artiesten.

"Deze samenwerking met B&W is uniek voorzover ik weet", zegt Gabriel. "Het zal een hoop interessante projecten tot stand gaan brengen. Voor artiesten is Music Club een droomkans, omdat ze waardevolle tijd in de studio krijgen, toegang tot echt goede opnamefaciliteiten, en kunnen experimenteren zonder aan iets of iemand verplicht te zijn na een maand bij B&W."

Zoekmachine
Gabriel investeert ook in de zoekmachine The Filter. Net zoals B&W Music Club is die dienst bedoeld om gebruikers nieuwe muziek te laten ontdekken. Dit motief zal de gemiddelde luisteraar minder aanspreken, maar op deze groep richt B&W Music Club zich niet. Alleen fanatieke muziekfans met een brede oriëntatie en oor voor geluidskwaliteit zullen immers bereid zijn vooraf te betalen, zonder te weten wat ze krijgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.