Redactie

Onafhankelijke platenlabels rukken op met Merlin

Herinnert u zich Merlin nog? Deze non-profitorganisatie voor onafhankelijke platenlabels werd begin vorig jaar opgericht en heeft nu haar eerste operationele maand achter de rug. Met groot succes, kunnen we wel zeggen. U zou Merlin de op vier na grootste platenmaatschappij ter wereld kunnen noemen. Dat meldt Mashable.

Onafhankelijke labels zorgen voor tachtig procent van de nieuwe muziekreleases, maar strijken lang niet zo’n groot deel van de wereldwijde opbrengst op. Wat online verkoop betreft, raken deze labels ook achterop. De beste deals gaan immers naar grote namen als Universal, Sony, Warner en EMI. Voor winkels zoals iTunes is het ook niet gemakkelijk om deals te sluiten met al die verschillende labels. Om meer slagkracht te verkrijgen, bundelden wereldwijd duizenden onafhankelijke labels hun krachten in Merlin.

De organisatie heeft een lange opstarttijd nodig gehad en heeft nu pas de eerste operationele maand achter de rug. De resultaten mogen er zijn. Merlin heeft overeenkomsten gesloten met meer dan twaalfduizend onafhankelijke muzieklabels. De organisatie gaat hen vertegenwoordigen bij de distributie van hun muziek zoals via MySpace. Met zoveel rechten onder haar paraplu staat de organisatie gelijk aan de op vier na grootste platenmaatschappij.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.