Redactie

Nieuwe Zune-software doet iTunes verbleken

Microsoft legt de laatste hand aan een Zune-mediabeheerder die de nieuwe Genius-afspeellijst van iTunes 8 het nakijken geeft.

Het bedrijf uit Redmond is van plan om Zune 3.0 op 16 september voor te stellen samen met de derde generarie Zune-mediaspelers. Het gratis programma bevat de functie Mixview, die gerelateerde muziek in een cirkel groepeert rondom een opgegeven artiest, album of Zune-lid. Als een gebruiker een van de omliggende adviezen aanklikt, wordt deze het middelpunt van de cirkel en genereert het zijn eigen suggesties.

Uit eigen koker
Het concept, meldt Wired, doet denken aan Musicplasma, dat op dezelfde manier verwante artiesten toont. Microsoft zegt echter dat dit idee geheel uit eigen koker komt en dat de Zune-ontwikkelaars er zo weg van zijn dat het verschillende vergaderingen in de war dreigde te schoppen.

Microsoft hoopt dat Zune-eigenaren op deze manier sneller een nummer kopen uit de online winkel en laat als aansporing de eerste seconden van een nummer horen wanneer op een selectie in het Mixview-diagram wordt geklikt. Zunepass-abonnementhouders kunnen het volledige nummer meteen afspelen.

Ook gebruikers zonder een Zune kunnen de software gebruiken. Zune 3.0 slikt daarbij zowel geripte als gedownloade mp3’s, zodat het programma een prima manier is om nieuwe muziek te ontdekken zonder geld uit te geven.

Statistieken
Een andere extra van Zune 3.0 is een schermvullende interface die relevante statistieken toont over het nummer dat op dat moment afspeelt. Dit komt automatisch tevoorschijn wanneer de gebruiker zijn muis niet beweegt, een soort interactieve screensaver.

Zune 3.0, dat alleen op Windows draait, is begin volgende week beschikbaar, zodat we Genius en Mixview naast elkaar kunnen leggen. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.