Redactie

Downloadwinkel voor klassieke muziek mikt hoger

De brede waaier aan downloaddiensten is weer een naam rijker: Passionato, gespecialiseerd in klassieke muziek. Het bedrijf heeft meer dan 18.000 opnames in zijn catalogus; te downloaden zonder kopieerslot. Passionato is vandaag gelanceerd op de Britse markt, met de bedoeling om later wereldwijd uit te breiden.

De dienst komt tegemoet aan de hoge eisen die veel liefhebbers van klassieke muziek stellen aan de kwaliteit van downloads. De afzonderlijke tracks of albums worden aangeboden in zowel 320 Kbps mp3- als FLAC (Free Lossless Audio Codec)-formaat, in plaats van de meer gebruikelijke 128 mpbs mp3’s. Alle downloads zijn vrij van DRM.

Technische problemen
De website biedt toegang tot de catalogus van grote klassieke labels, maar ook van kleine onafhankelijke labels. Passionato wil daarnaast wekelijks nieuwe werken toevoegen.

De prijzen per track of album lopen uiteen. Nieuwe albums kosten omgerekend circa 10 euro, maar er zijn ook aanbiedingen (5 albums voor 12,60 euro). Werken zijn onderverdeeld naar componist, periode of artiest en van iedere track kan steeds een fragment van een minuut gratis worden beluisterd. 

Daarnaast probeert Passionato een soort netwerksite te zijn, met een community-sectie waar liefhebbers met elkaar in discussie kunnen treden. Ook kunnen gebruikers links posten naar hun favoriete klassieke albums op de populairste online sociale netwerken zoals MySpace en Facebook. Wegens drukte had de site vanmiddag overigens wat technische problemen en werden sommige pagina’s niet getoond.

Gratis
Het is natuurlijk niet nodig om te wachten totdat Passionato naar de Lage Landen komt. Er zijn al andere online winkels die bescheiden catalogi bieden van klassieke muziek in mp3-downloads van 320 Kbps. En natuurlijk is het online aanbod in lagere kwaliteit nog veel groter en vaak nog gratis ook.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.