Redactie

Nieuwe TomToms passen met houder in borstzak

TomTom heeft vandaag de nieuwe modellen TomTom One en TomTom XL aangekondigd. De systemen zijn volgens de fabrikant opnieuw ontworpen en hebben een ‘opvouwbare’ voorruithouder, EasyPort genaamd.

Wanneer de eigenaar van het toestel uit de auto stapt, hoeft de EasyPort niet op de gebruikelijke manier verstopt te worden (in het dashboardkastje bijvoorbeeld). Het ding kan plat worden ingeklapt. Daardoor past het hele navigatiesysteem, inclusief houder, in een borstzak, tas of broekzak, belooft TomTom. Verder is het speakersysteem verbeterd met het oog op duidelijker hoorbare navigatie-instructies.

De TomTom One meet 9,2 x 7,8 x 2,5 centimeter en heeft een lcd-aanraakscherm van 3,5 inch. De XL-uitvoering meet 1,18 x 8,3 x 2,5 centimeter, met een scherm van 4,3 inch.

De nieuwe modellen zijn volgende maand al te koop. De regionale TomTom One heeft een adviesprijs van 179 euro; voor Europees kaartmateriaal betaalt u twintig euro extra. De regionale TomTom XL kost 199 euro en vijftig euro meer als u er het continent mee wilt rondreizen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.