Redactie

Matt Damon vindt Bourne-spel te gewelddadig

Acteur Matt Damon zal niet opduiken in het computerspel dat hoort bij de film The Bourne Conspiracy, waarin hij de hoofdrol speelt. Officieel wordt geen reden genoemd, maar er wordt gefluisterd dat de acteur niet akkoord gaat met het geweldgehalte in het spel. De moeder van Damon staat bekend als criticus van gewelddadige games.

Het Bourne Conspiracy-spel verschijnt op 3 juni voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Dat zal dus zonder het gezicht van Damon zijn. De held in het computerspel ziet er opvallend anders uit dan de acteur die nu al driemaal de filmrol van het personage Jason Bourne voor zijn rekening nam.

De makers hebben de breuk met de film deels uitgelegd door te stellen dat het spel gebaseerd is op de boeken die de inspiratie vormden voor de bioscoopkaskrakers. Officieel luidt de naam van het spel dan ook Robert Ludlum’s The Bourne Conspiracy.

Volgens een blog van MTV is de afwezigheid van Damon in het spel te verklaren door een afkeer van gamegeweld. Hoewel de Bourne-films zeker niet geweldloos zijn, zou de acteur een probleem hebben met het interactieve karakter van games. Hij zou daarbij geruggensteund worden door zijn moeder, Nancy Carlsson-Paige. Zij is professor in de pedagogie en belangrijk tegenstander van gewelddadige games.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.