Redactie

Michael Moore laat piraten documentaire verspreiden

Michael Moore deed alleen fans in Amerika en Canada zijn laatste documentaire ‘Slacker Uprising’ cadeau als gratis download. Maar omdat hij de film als torrent verspreidde, kon de rest van de wereld al snel meegenieten. Slechte kennis van zaken of opzet van de bekende filmmaker?

Vlak nadat Moore was gestart met de verspreiding via Slackeruprising.com, vond het torrentbestand zijn weg al naar internationale sites als The Pirate Bay. Er gelden namelijk geen landrestricties voor het torrentbestand. Daardoor konden gebruikers elders ter wereld de documentaire alsnog downloaden.

Torrentfreak vroeg zich hardop af of Moore wel op de hoogte was van de mogelijkheden en beperkingen van de P2P-wereld en kreeg antwoord van de Amerikaan.

Rechtenkwestie

"Wat denk je dat ik van plan ben?", vraagt Moore. "Ik bezit alleen de Amerikaanse en Canadese rechten. Dus mijn handen zijn gebonden. Maar wat zijn ‘geografische rechten’?" Hij vervolgt: "Ik zeg het voor de honderdste keer: Als ik een boek koop en het lees en ik geef jou vervolgens het boek om te lezen, breek ik geen wetten. Waarom geldt dat niet voor alle media?"

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.