Redactie

Breedbeeldclips duiken op bij Youtube

Google Operating System ontdekt een nieuwe categorie video’s op Youtube met een groter formaat en gordijnen die het bioscoopeffect versterken. Vormen deze clips de voorbode van de HD-beelden die Google al zo lang belooft?

De Google-specialist ontdekte twee video’s met functies die ontbreken bij de meeste huis,- tuin- en keukenclips die Youtube groot hebben gemaakt. Met Lights Off gaat de witte achtergrond van de site op zwart; met de Theater Mode verdwijnt de rest van de pagina naar de achtergrond en krijgen de clips een breder 16:9-formaat met kenmerkende bioscoopgordijnen, zoals is te zien bij deze speech van Steve Jobs op de Stanford-universiteit.

De Theater Mode is voorlopig alleen terug te vinden bij langere video’s van een selecte groep filmmakers die publiceert op Youtube. Het grotere formaat is mogelijk de voorbereiding voor de introductie van highdefinitionclips, een eigenschap die concurrenten als Dailymotion en Vimeo al bezitten.

In juni maakte de videosite al bekend dat het experimenteert met vertoning van langere films. Het sleutelt ook nog altijd aan zijn advertentiemodel: vorige week introduceerde Google advertenties die beginnen te spelen zodra de clip zelf is afgelopen.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.