Redactie

iPhone wordt afstandsbediening voor Sonos

Sonos heeft een applicatie uitgebracht om de iPhone om te vormen tot afstandsbediening voor zijn high-end muzieksysteem. Dat gebeurt net op het moment dat het Sonos-systeem een update krijgt met ondersteuning voor het Nederlands én voor lokale internetradiostations.

Derden hadden al iPhones-programma’s geschreven waarmee het Sonos-systeem te besturen is. De Sonos-applicatie voor de iPhone is echter gratis, terwijl de andere programma’s tegen betaling beschikbaar zijn.

Sonos is daarmee de eerste fabrikant van draadloze muzieksystemen die de iPhone officieel ondersteunt. Het concurrerende Squeezebox-platform van Logitech is enkel te bedienen vanaf de iPhone met behulp van een plug-in geschreven door een buitenstaander, bijvoorbeeld.

De Sonos-app biedt dezelfde functies als de Sonos-handheldcontroller die met het systeem wordt meegeleverd. De iPhone kan dus dienen om te bladeren door een muziekcollectie en liedjes te selecteren. De applicatie ondersteunt ook meerdere zones, voor mensen die in verschillende kamers Zoneplayers hebben staan.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.