Redactie

Hollywood komt met alternatief voor piraterij

De Amerikaanse filmindustrie verenigd in de MPAA werkt aan een website die filmliefhebbers de plekken op het internet aanwijst waar ze legaal hun favoriete blockbusters kunnen inslaan.

Hollywood-kenner Variety.com zegt dat gebruikers een titel naar keuze kunnen opzoeken op de nog naamloze website. Vervolgens krijgen ze een overzicht van beschikbare bioscoopkaartjes, locaties waar ze de film kunnen kopen of huren op dvd, of sites die het beeldmateriaal aanbieden als legale download.

Motion Picture Association of America, dat de belangen behartigt van grote Hollywood-filmstudio’s, staat nu vooral bekend om zijn felle strijd tegen filmpiraterij. Het won onlangs een slepende rechtszaak tegen Torrentspy, een bekende torrentsite die werd beschuldigd van massale copyrightschending.

Volgens Variety wil een woordvoerder nog niet openlijk bevestigen dat de site in ontwikkeling is, maar deze zei wel: “We zijn altijd op zoek naar manieren om consumenten gemakkelijke toegang te bieden tot een legaal alternatief.”

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.