Redactie

Gamers boos over beeldlijnen op nieuwe PSP

De nieuwe PSP-console heeft een verbeterd lcd-scherm dat weliswaar meer helderheid en contrast biedt, maar in sommige gevallen ook zichtbare beeldlijnen vertoont. Sony zegt dat het probleem aan de hardware ligt en is niet van plan met een oplossing te komen.

Op papier klinkt het verstandig voor PSP-gamers om over te stappen op de PSP-3000, die Sony kortgeleden op de markt heeft gebracht. De vernieuwde console heeft een lcd-scherm dat mooiere kleuren vertoont en meer contrast biedt zonder dat het batterijleven daardoor wordt aangetast.

Maar steeds meer eigenaren van de nieuwe generatie merken een vervelend probleem, dat ze massaal naar PSP-forums drijft om te klagen.

Oude televisie
Spelers melden duidelijk zichtbare horizontale lijnen die niet op de PSP-2000 te zien waren. De nieuwe console heeft daardoor wat weg van een oude televisie. Verschillende PSP-eigenaren hebben besloten om screenshots te plaatsen van een oud en nieuw model, wat dit resultaat oplevert.

De gamers verwachten dat Sony een firmware-update brengt die het probleem uit de wereld helpt, maar het bedrijf komt met een verklaring die hun hoop de grond in boort.

"In sommige gevallen komen beeldlijnen op het scherm bij scènes waar de helderheid drastisch verandert. Dat wordt veroorzaakt door de hardware-eigenschappen van het nieuwe lcd-scherm op de PSP-3000", zegt een Amerikaanse vertegenwoordiger van Sony Computer Entertainment America (SCEA) tegen PSP Fanboy.

"Als de PSP-3000 met dit nieuwe lcd-scherm is geïnstalleerd, biedt het natuurlijkere en levendigere kleuren. Maar de beeldlijnen blijken beter zichtbaar als gevolg van de verbeterde responstijd om de nabeelden van de PSP-3000 te verzachten", vervolgt hij. "Omdat dit te maken heeft met hardwarespecificaties, zijn er geen plannen voor een update van de systeemsoftware voor dit probleem."
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.