Redactie

Fora bol van klachten over bugrijk GTA IV

Grand Theft Auto IV is al vanaf de eerste dag een verkoopsucces. Maar de lancering van het superpopulaire spel gaat gepaard met een aantal kinderziektes. Op heel wat fora wordt geklaagd over crashes die vroegtijdig een einde maken aan het spelplezier.

De problemen komen voor op beide platforms waarop GTA IV verschijnt. Er zijn iets meer klachten over crashes bij de PlayStation 3-uitvoering, maar er wordt ook gemopperd over bugs in de Xbox 360-versie. Het lijken geen geïsoleerde problemen, want de officiële fora van Sony Computer Entertainment en Microsoft staan allebei bol van de klachten. Ook op andere gamesites wordt danig gevloekt op het spel.

GTA IV lijkt met meerdere bugs te kampen. Zo klagen sommige gamers van het eerste uur dat het beeld op zwart blijft, terwijl er wel audio klinkt. Anderen melden dat het spel soms ‘bevriest’. De oplossing is dan de console herstarten. Maar er zijn ook talloze gamers die via fora melden nog geen enkel probleem te hebben ervaren.

Vooralsnog is er geen officiële reactie van de maker van GTA IV, Rockstar Games, noch van de uitgever, Take-Two Interactive. Voor beide partijen is de nieuwe Grand Theft Auto een bijzonder belangrijke lancering. Maar eigenlijk kan het al niet meer fout lopen voor de gamemaker: GTA IV is nu al een kaskraker. Voordat het spel uitkwam – wat deze week gebeurde – werden zes miljoen bestellingen genoteerd. Dat vertaalt zich in een verkoopcijfer van circa 260 miljoen euro.

De recensie van Grand Theft Auto IV kunt u alvast hier lezen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.