Redactie

Blu-ray profiteert niet van aftocht HD DVD

Met het doodbloeden van de strijd tussen Blu-ray en HD DVD zou ook de verwarrring bij de consument over deze optische schijven moeten eindigen. Maar Blu-ray kampt nog altijd met een groter probleem: de tevredenheid met de huidige dvd-technologie. Volgens marktonderzoeker NPD Research maken maar weinig consumenten de overstap naar Blu-ray.

Het probleem is tweeledig, meent NPD: consumenten zijn best tevreden met hun dvd-speler én de ‘upgrade’ naar Blu-ray kost te veel. Tot dezelfde conclusie komt ook ABI Research, dat niet meteen beterschap verwacht. "Het zal twaalf tot achttien maanden duren eer de markt begint te leven."

Opvallend is dat NPD een sterke stijging noteert van dvd-spelers met upscaling-technologie. Dat zijn spelers die gewone dvd-films afspelen, maar deze door technische snufjes naar een hogere resolutie proberen te tillen. Hierdoor zien ze er wat mooier uit op lcd- en plasmaschermen.

Pas als Blu-ray-spelers 200 dollar of minder kosten (130 euro), zullen consumenten massaal toehappen. Tot dat moment zal de Playstation 3 de enige succesvolle speler zijn. ABI schat dat tegen het einde van dit jaar 83 procent van alle Blu-ray-toestellen een Sony-console zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.